March 23, 2018

[FACTSHEET] KANAL

by Sophie Gerard in Factsheet

[FACTSHEET]

KANAL

 

Een bijzondere kans voor Brussel: de reconversie van de Citroën garage, een iconisch gebouw langs het kanaal, in het centrum van Brussel, tot een nieuwe cultuurpool met internationale ambitie. Een cultuurpool van 35.000 m² die zowel een museum voor moderne en hedendaagse kunst, een centrum voor architectuur als publieke en polyvalente ruimtes zal bevatten, dit alles midden in een stadsdeel in volle vernieuwing.

Kanal Stichting heeft een architectuuropdracht gelanceerd om deze enorme ruimte om te vormen tot het grootste museum in Brussel sinds een eeuw. Niet enkel een museum want de ambitie is ook om in het gebouw verschillende publieke ruimtes te creëren, en zo aan alle Brusselaars een open en toegankelijke plek van cultuur te bieden.

 

Het adviescomité vond plaats op 11, 12 en 13 maart 2018. Klik op de afbeelding om het geselecteerde project te ontdekken.

 

Meer informaties :