May 7, 2019

[FACTSHEET] BRONZE

by Sophie Gerard in Factsheet

[FACTSHEET]

BRONZE

 

Een volledige wijk terug verbinden met het kanaal: dát is de belangrijkste doelstelling van het Duurzaam Wijkcontract Biestebroek, dat het ‘Brons’-project omvat. Een operatie die een nieuwe identiteit wil geven aan de Bronsstraat en de wijk, door het bouwen van een verblijf voor kleine kinderen en het verbeteren van de uitstraling van het Maison des Artistes.

De belangrijkste inzet van dit project is het voeren van een coherente architecturale reflectie voor beide gebouwen, met oog voor hun relatie tot de buitenruimte en de straat.

Het projectprogramma omvat:

De bouw van een nieuw gemeentelijk Franstalig kinderdagverblijf voor 49 kinderen;
De renovatie van het Maison des Artistes, om er een nieuw atelier te creëren en de activiteiten uit te breiden;
De bouw van een gemeenschappelijk gebouw dat onderdak biedt aan de ingangen en gangen van beide infrastructuren, naast tentoonstellingsruimtes en ruimtes voor gemeenschappelijk gebruik.

 

Het adviescomité vond plaats op 28.03.2018. Klik op de afbeelding om het geselecteerde project te ontdekken:

 

 

 

Meer informaties :