[FACTSHEET] PARCKFARM

[FACTSHEET]

JUBILEUMBRUG

 

Bij het ontstaan van het ParckFarmproject in het kader van Parckdesign in 2014 werd een voorlopige toegangshelling naar het nieuwe park gemaakt vanaf de Jubileumbrug. Het park werd meteen een succesvol resultaat van een doorgedreven participatief en democratisch model van nieuwe publieke ruimte. Wat als voorlopig werd geïnstalleerd, werd al snel niet meer weg te denken uit de wijk: een goed draaiend vrijwilligersteam houdt de serre open, de stadsmoestuinen worden intensief door wijkbewoners gebruikt. Het park is een zeldzame groene verademing in de drukke maritiemwijk.

Het kneusje in dit mooie verhaal …. de helling blijft een tijdelijke constructie, ze verdient een permanente oplossing. De opdracht in dit project houdt een nieuw ontwerp voor de huidige tijdelijke toegang in. Ze wordt vervangen door een definitieve verbinding tussen de Jubileumbrug en ParckFarm. Een integere, eenvoudige link die zich coherent inschrijft in de landschappelijke context met respect voor het bestaande erfgoed.

 

Het adviescomité vond plaats op 28.11.2018. Klik op de afbeelding om het geselecteerde project te ontdekken: